2019? Ik sta te trappelen

 

op een wervelend 2019

 

Zo, 2018 is bijna voorbij. Dat ging snel!
Maar als je terugkijkt heb je vast heel wat voor mekaar gebokst in een jaar. Op de drempel van 2019, is het best nuttig om daar even bij stil te staan. Dus vertel eens? Wat voor jaar was 2018 voor jou?

Zelf had ik mij voor 2018 best wat pittige doelen gesteld. En ik ben trots dat ik glansrijk de eindstreep heb gehaald dit jaar. Ook al was het ‘a hell of a ride’ ;).  Ik heb veel toffe ondernemers leren kennen en op weg geholpen. Sterker nog. Ik ben omgeven door ideale klanten. Mensen die heel goed bij mij en mijn diensten passen, die actiegericht zijn en willen groeien. En dat is gaaf joh!

Ik ben begonnen met veel nieuwe dingen zoals trainingen, webinars en een marketingprogramma. Én met een nieuwe partnerschap naast mijn eigen bedrijf. Daarover de volgende keer meer.

Maar hoe leuk terugkijken ook is, vooruitkijken is veel spannender 🙂

Eigenlijk gek dat wij juist de maandovergang van december naar januari zien als dé kans om alles anders en beter te doen. Alsof wij zo’n peildatum nodig hebben om alles in een ander licht te zien. Misschien komt het door het jaargetij. Lekker dompig, vroeg donker en dus cocoonen wij. En tja, dan komen de gedachten wel op gang.

Ik trek mij rond deze tijd altijd even terug. Mijn broodnodige portie ‘me-time’ inhalen. Want die heb ik écht zwaar nodig op z’n tijd. 

Ik ga aan ‘mijn tekentafel’ zitten, zodat ik 2019 scherp op mijn netvlies krijg en weet wat ik wil. Én wat ik niet wil. Want grenzen stellen is ook wel handig. De dingen benoemen die je niet wilt. Zoals opgeslokt worden door je werk waardoor je geen tijd meer hebt voor je privéleven.

Op zo’n moment bepaal ik mijn doelen op 7 gebieden:
1.    Gezondheid
2.    Relaties (je gezin en familie)
3.    Vriendschappen
4.    Persoonlijke ontwikkeling
5.    Zakelijk, de doelen voor mijn bedrijf (of in je beroep)
6.    Financieel
7.    En sociaal, wat wil ik bijdragen of doen voor mijn omgeving.

Dat klinkt misschien gek, maar het is heel leuk om te doen. Even in die glazen bol kijken. Dus kom maar op met 2019. Ik sta te trappelen!

Monique